Examen op 2 juli groot succes

Afgelopen zaterdag hebben vijf leerlingen succesvol hun examen in vorm 1 afgelegd. Om 13:00 was de zaal geopend zodat de leerlingen zich konden omkleden en aan hun warming-up konden beginnen. Ook het publiek was welkom om al binnen te komen onder genot van een drankje.


Om twee uur begon het examen met de eerste kandidaat. Er werden algemene vragen gesteld over LudoSport, of specifieke vragen over vorm 1. Ook werden er verscheidene technieken gevraagd ter demonstratie, waarbij er soms een aantal achter elkaar gevraagd werden of dat de kandidaat verschillende technieken moest laten zien om hetzelfde doel te bereiken. En natuurlijk een gevecht met de examinator om het examen mee af te sluiten.

Als klap op de vuurpijl werden alle vijf kandidaten na hun examen ook bevorderd in rank. Bij hun aantrede bij LudoSport werden ze een novizio/novizia en nu werden ze bevorderd naar iniziato/iniziata. Dat betekend dat ze nu geen zwart t-shirt meer hoeven te dragen bij officiële gelegenheden, maar een bruine tuniek.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner voor de kandidaten en hun publiek. Niet iedereen was hierbij aanwezig, soms zijn vakantieplannen belangrijker natuurlijk.

Namens iedereen van LudoSport Amsterdam: gefeliciteerd met vorm 1 en gefeliciteerd met jullie nieuwe rank.

One name. One sky.

Het was een geslaagde open dag!⚔

De open dag op 7 mei was een groots succes met heerlijk zonnig weer. In twee groepen, bij toeval eerst een groep minderjarigen en daarna een groep volwassenen, hebben de bezoekers kennis gemaakt met LudoSport. Hierbij hebben ze geleerd hoe ze op een veilige manier punten kunnen scoren bij een gevecht en hoe je hiervoor kan verdedigen. Aansluitend hebben de bezoekers een rondje king-of-the-hill met de aanwezige ludosport atleten gedaan. Het was duidelijk dat er al heel wat talent tussen zat en we hadden enorm veel plezier.


Er zijn ook nieuwe aanmeldingen voor volgend jaar, waarvan er één zelfs direct bij de lessen wilde aansluiten. Super gaaf! Wil jij ook volgend jaar leren hoe je met een lichtzwaard kunt omgaan en hoe je moet strijden in de arena, stuur een mail of meld je aan voor de nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte met bijvoorbeeld de roosters voor volgend jaar.

Open dag, 7 mei Purmerend

English below

Zaterdag 7 mei bieden we de gelegenheid om gratis kennis te maken met LudoSport in Purmerend. Dit is een sport uit Italië met lichtzwaarden(!) In de middag komen meerdere athleten bij elkaar voor demonstraties en workshops, en kan jij hier ook leren om veilig om te gaan met een lichtzwaard. Geef je hier op!

We zijn van 14:00 tot 17:00 op het voetbalveld te vinden tegenover De Jutter in Purmerend. Dit is in de buurt van een bushalte, een treinstation en een parkeerplaats. We doen vijf workshop rondes en drie demonstraties. Geef je hier op!

De Brasserie de Jutter is dichtbij om (na afloop) een kopje koffie of appelsap te nuttigen. Ook zijn daar wc’s beschikbaar.

Volgend jaar, in september, starten er twee nieuwe groepen in de eerste vorm van LudoSport. Eén groep voor de jeugd (8-13 jaar) en één groep voor volwassenen (14+). Meld je alvast aan per mail als je geïnteresseerd bent, of kom eerst even snuffelen bij de open dag!
———————————————————————————–
Saturday the 7th of May we offer a free discovery of LudoSport in Purmerend. This is a sport from Italy with lightsabers (!) In the afternoon several athletes will meetup for demonstrations and workshops, were you can learn to wield a lightsaber safely. Sign up now!

We will be available between 14:00 and 17:00 on a soccer field across the road of de Jutter. This is in the neighbourhood of a bus stop, a train station and parking lot. We will guide five workshops and three demonstrations. Sign up now!

Restaurant de Jutter is very close by to get a drink (after the workshop). They also have bathrooms.

Next year, in September, two new groups in form one will start in Purmerend. One younglings group (8-13 years of age) and one adults group (14+). You can already send us an email if you are interested, or visit the discovery session first.

Lessen tijdens de lockdown

De lessen zijn vanwege de nieuwe maatregelen verplaatst van dag en tijd. Voor locatie Amsterdam (USC Universum, studio 3) wordt dit zaterdag tussen 12:00-13:30 op dezelfde locatie. Dit was woensdag 20:00-21:30.
Voor locatie Purmeren (sporthal De Weide) wordt dit zondag tussen 15:30-17:00 op dezelfde locatie. Dit was donderdag 19:00-20:30.
Hopelijk zien we alle leden terug op deze gewijzigde tijden.
Voor alle niet leden: bij het USC kan je voor 6 euro drie sporten uitproberen, probeer nu LudoSport op de zaterdagmiddag!

Snuffel les (21 oktober)

Donderdag 21 oktober zal er een snuffel les plaatsvinden speciaal voor ouders/verzorgers met kinderen (7+). Opgeven kan via: https://forms.gle/h9aRUxEsFwDGFTDt7.

Vol = Vol

Tijdens deze les zullen een aantal basis vaardigheden aangeleerd worden aan de kinderen. En krijgen de ouders/verzorgers een paar tips mee om veilig met hun kinderen te kunnen oefenen.

Mocht je zelf lichtzwaarden hebben, neem ze vooral mee!

Er zal koffie/thee/limonade en een koekje zijn voor alle deelnemers en toeschouwers.
Uiteraard sluiten we de avond af met een demonstratie.

Kosten: €2,50 per deelnemend kind en €5,- per deelnemende volwassenen. Toeschouwers hebben gratis toegang.

Tot de 21ste!
LudoSport Amsterdam

Eerste les Purmerend (16 september)

Het is zo ver! Aanstaande donderdag 16 september start LudoSport in Purmerend. We starten om 19:00 met een F1 klas in sporthal De Weide. Je kan altijd een gratis proefles volgen dus kom langs!

De lessen bouwen op elkaar voort en werken toe naar het voltooien van vorm 1 van ludosport. Aan het einde van het jaar zullen de deelnemers meedoen aan een examen en mogen ze zich gekwalificeerde vorm 1 ludosport atleten noemen.

Alle lessen beginnen met een warming-up, vervolgens worden er bijvoorbeeld nieuwe technieken aangeleerd of oude herhaald met afwisselende oefeningen. Daarna wordt het licht gedimd en worden de lichtzwaarden aangezet voor een stukje sparren waarin de zojuist geleerde technieken kunnen worden toegepast in een echt gevecht.


Eerste les Amsterdam (8 september)

Het is zo ver! Aanstaande woensdag 8 september start LudoSport in Amsterdam. We starten om 20:00 met de inlooplessen in het USC Universum, Zaal 3. Voor meer informatie zie USC sport.

De lessen zijn elke week verschillend en zullen afhankelijk van de sporters moeilijker of makkelijker gemaakt worden. Vanwege de vrije inloop zijn dit geen reguliere lessen welke toewerken naar het afronden van één volledige vorm, maar het zijn lessen die toegewijd zullen zijn aan trainen, introducties tot ludosport en behendigheid van het wapen.

Alle lessen beginnen met een warming-up, vervolgens worden er bijvoorbeeld nieuwe technieken aangeleerd of oude herhaald met afwisselende oefeningen. Daarna wordt het licht gedimd en worden de lichtzwaarden aangezet voor een stukje sparren waarin de zojuist geleerde technieken kunnen worden toegepast in een echt gevecht.