Afgelopen zaterdag hebben vijf leerlingen succesvol hun examen in vorm 1 afgelegd. Om 13:00 was de zaal geopend zodat de leerlingen zich konden omkleden en aan hun warming-up konden beginnen. Ook het publiek was welkom om al binnen te komen onder genot van een drankje.


Om twee uur begon het examen met de eerste kandidaat. Er werden algemene vragen gesteld over LudoSport, of specifieke vragen over vorm 1. Ook werden er verscheidene technieken gevraagd ter demonstratie, waarbij er soms een aantal achter elkaar gevraagd werden of dat de kandidaat verschillende technieken moest laten zien om hetzelfde doel te bereiken. En natuurlijk een gevecht met de examinator om het examen mee af te sluiten.

Als klap op de vuurpijl werden alle vijf kandidaten na hun examen ook bevorderd in rank. Bij hun aantrede bij LudoSport werden ze een novizio/novizia en nu werden ze bevorderd naar iniziato/iniziata. Dat betekend dat ze nu geen zwart t-shirt meer hoeven te dragen bij officiële gelegenheden, maar een bruine tuniek.

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner voor de kandidaten en hun publiek. Niet iedereen was hierbij aanwezig, soms zijn vakantieplannen belangrijker natuurlijk.

Namens iedereen van LudoSport Amsterdam: gefeliciteerd met vorm 1 en gefeliciteerd met jullie nieuwe rank.

One name. One sky.

Geef een reactie